Ik ben niet op zoek…

Ik heb echt het allerleukste vak van de wereld: ik ben personal matchmaker en maak relatiedromen waar. Want hoe mooi en gaaf is het om dagelijks met de liefde bezig te zijn. En hoe blij word ik van iedere geslaagde match. En berichtjes dat ze het zo fijn met elkaar hebben. Daar doe ik het voor!

Waar ik ook vertel wat mijn vak is, iedereen hangt spreekwoordelijk aan mijn lippen en wil er alles over weten. De liefde fascineert ons allemaal. En iedereen kent wel een vrijgezelle vriend of collega die al tijden aan het daten is, maar er niet in slaagt om de juiste partner te vinden of altijd met de verkeerde types aankomt. Of die juist helemaal niet aan het daten is, maar die je wel een fijne relatie gunt.

Vaak krijg ik dan de tip om diegene eens te contacten. En een van de eerste dingen die ik dan regelmatig hoor is dat diegene niet echt op zoek is. En dat diegene een prima leven heeft. Mooi bedrijf of mooie baan, financieel onafhankelijk, kinderen gaan goed, leuke vriendenkring, etc. En dan ben ik blij. Klinkt als iemand die alles goed voor elkaar heeft en een prima leven heeft en ‘geschikt’ is voor een nieuwe relatie. Want als je als vrijgezel echt te hard op zoek bent en te graag een partner wilt en misschien nog een financieel of emotioneel issue hebt, ben je nog niet helemaal klaar voor een nieuwe relatie. En kan dat ervoor zorgen dat je niet kritisch genoeg bent of dat je een potentiële partner zelfs afschrikt.

Zo sprak ik afgelopen week een super leuke man die na twee huwelijken en een intense relatie, niet op zoek was. Een nieuwe relatie had echt geen prioriteit voor hem. Maar toch was hij nieuwsgierig wat ik voor hem kon betekenen. En laat ik nu een geweldige dame voor hem in mijn bestand hebben. Ik vertelde over haar en liet ook haar foto zien. Tja…… dat was toch wel een hele leuke vrouw en wat een hoop overeenkomsten hadden ze! Daar wilde hij toch wel eens graag mee kennismaken. Hij was er een beetje beduusd van en vond het ook wel een beetje spannend. Wat nou als dat de perfecte match voor hem was? Want eerlijk is eerlijk, met z’n tweeën is het leven toch gezelliger. Leuk en spannend tegelijk dus. Ze hebben binnenkort een date. Gaat vast klikken tussen die twee ????.