De grootste verschillen tussen echte liefde en een gewone verliefdheid

Soms weet je als je heel hard voor iemand valt niet zeker of je echte liefde voelt of dat dit gewoon een verliefdheid is die snel weer overgaat.

Het kan erg lastig zijn om onderscheid te maken omdat ze je beiden opslokken en je vlinders in je buik geven. Het enige verschil is dat een van de twee waarschijnlijk snel zal vergaan. Maar hoe kun je nou weten wanneer het liefde of slechts een tijdelijke verliefdheid is en hoe je hiermee om moet gaan?Ik weet het. Het is echt een raadsel, maar er zijn manieren om deze eeuwige vraag te ontcijferen en er juist mee om te gaan.

Hieronder lees je de grootste verschillen die je zullen helpen om het verschil tussen echte liefde en een gewone verliefdheid te kunnen zien:

  1. Als je met een verliefdheid te maken hebt voel je je aangetrokken tot een fysiek aspect of eigenschap, zoals de ogen, glimlach, een extravert karakter, borsten of een geweldige stem.

Als je te maken hebt met echte liefde zijn er meerdere dingen die de ander zo aanlokkelijk maken.  Alles is aantrekkelijk en verleidelijk aan hen en je kunt niet slechts één trekje aanwijzen. Dat is het grote verschil. Als je van iemand houdt zul je je aangetrokken voelen tot het totaalplaatje en je zal de kleine dingen niet eens opmerken omdat je hen volledig kunt zien en hoe fantastisch ze zijn.

Als het slechts een vergankelijke verliefdheid is vind je de ander wel aantrekkelijk of intrigerend op basis van een bepaald trekje, maar je zal geen overweldigende aantrekkingskracht en band voelen zoals bij echte liefde het geval is.

2.    Als je met een verliefdheid te maken hebt voel je een overweldigende behoefte om steeds indruk op hen te maken en om je van je beste kant te laten zien.  Je zal alleen je beste kleren aantrekken, je zal je make-up altijd perfect doen en je zal altijd letten op hoe je overkomt, je gaat soms over op leugentjes om de beste indruk achter te laten.

Als je te maken hebt met echte liefde zul je je altijd volledig op je gemak voelen om jezelf te zijn. Je zal geen druk ervaren om er altijd tiptop uit te zien en om altijd op je woorden te letten. Je zal hen echt laten zien wie je bent en je zal je nooit anders voor hoeven te doen. Ze houden van je zoals je bent en als dit niet zo is ga je er vandoor. Doen alsof is helemaal niet jouw ding. Echte liefde geeft je zelfvertrouwen, wat je ook aanhebt en hoe je je ook voelt. Het vrolijkt je op en je koestert jezelf omdat je gewoon goed bent zoals je bent.

Als je een crush hebt zul je altijd onder druk staan om er op je paasbest uit te zien en om je perfect te gedragen omdat het idee dat deze persoon je ooit in je kloffie ziet je bang maakt.

Als je met een verliefdheid te maken hebt zullen jullie nergens echt diep op ingaan, het gaat eigenlijk nergens over en jullie hebben het dus niet over serieuze zaken, zoals gevoelens, familie en ambities. Je zal je niet echt op je gemak voelen om over serieuze zaken te praten, over alles wat er in je omgaat en je grootste angst en onzekerheid. Zo zal het gewoon niet gaan.

Als je te maken hebt met echte liefde wil je juist de meer intrigerende, complexere onderwerpen met hem bespreken. Niets gaat te ver en jullie kunnen urenlang met elkaar praten zonder het zat te worden. Je zal hem opbellen en het zal het mooist dagdeel zijn; je zou willen dat de dag nooit voorbij zou zijn. Hij leert jou echt kennen en je deelt maar al te graag je diepste gedachten met hem.

Dit is de beste manier om onderscheid te maken. Wat jullie bespreken zegt veel over de toekomst die jullie wel of niet zullen hebben. Vindt je het prima om hem je diepste geheimen te vertellen of voel je je niet op je gemak bij het idee dat hij te veel over je weet? Zo ja, dan is dit een vergankelijke verliefdheid.

Als je iemand ontmoet die je het gevoel geeft dat het ware liefde is zul je in de wolken zijn en wil je maar al te graag jezelf met hem delen. Als je met een verliefdheid te maken hebt heb je steeds het gevoel dat je haast hebt. De spanning en adrenaline zal je steeds bezighouden en je zal altijd het gevoel hebben dat de tijd doortikt. Het moment lijkt altijd vergankelijk en je zal bang zijn dat dit snel voorbij zal gaan, iets wat veroorzaakt wordt door je onzekerheid en door het feit dat je niet weet of het weer zal gebeuren.

Als je te maken hebt met echte liefde voel je helemaal de behoefte niet om te haasten met alles. Je zal rustig blijven en je zal geen haast hebben. Liefde heeft tijd nodig, het moet stukje bij beetje opbouwen en je weet dat het nergens naartoe gaat. Je zal het laten groeien terwijl je het voedt met liefde, zorg en geduld. Liefde is geen race en je zal hier begrip voor hebben. Het zal er altijd zijn en je voelt je er zeker bij.

Als je je onzeker voelt en je het idee hebt dat er zal vervagen als je niet elke seconde aan de liefde toewijdt is het waarschijnlijk geen liefde. Liefde geeft je nooit een onzeker en overhaast gevoel. Het maakt je zelfverzekerder en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt om de tijd ervoor te nemen.

Alles wat waardevol is hoort niet gedwongen te worden. Als dat wel het geval is, is er waarschijnlijk geen sprake van echte liefde. Als je met een verliefdheid te maken hebt zal je een beetje geobsedeerd raken, maar niet op een goede manier. Je vergeet je vrienden en familie en je hebt een ongezonde obsessie om elke minuut bij hem te zijn. Het zal je sociale leven kapotmaken en je zal met je hoofd in de wolken lopen en dus niet doorhebben waar je mee bezig bent. Het zal je op de ergste manier bezighouden.

Als je te maken hebt met echte liefde zal het jullie erg hecht maken, maar zal het ook een positieve invloed hebben op de relaties die jullie met jullie naasten hebben. Je wilt graag dat ze je partner goedkeuren en wat ze van je partner vinden. Je vindt het belangrijk wat ze van hem vinden omdat je hen net zo belangrijk vindt. Je laat hun mening nooit buiten beschouwing en je wilt dat zij eerlijk laten weten wat ze vinden.

Een crush zorgt ervoor dat je tijdelijk vergeet wat belangrijk voor je is en dat je je naasten niet in acht neemt. Je zal niet helemaal jezelf zijn en je zal later boos op jezelf zijn als de verliefdheid voorbij is. Als je verliefd bent is de steun van je vrienden en familie alles voor je. Je vindt het belangrijk dat iedereen met elkaar door één deur kan en dat ze het beste in elkaar naar boven halen.

Als je met een verliefdheid te maken hebt zal het idee van onenigheid je erg bang maken. Als jullie ruzie krijgen heb je altijd het idee dat dit het einde zal betekenen en daarom voel je je steeds onzeker en probeer je altijd ruzies te voorkomen. Dit betekent dat je nooit honderd procent jezelf kunt zijn, je probeert namelijk altijd onenigheid uit de weg te gaan door het eens te zijn met zaken waar je het eigenlijk helemaal niet mee eens bent.

Als je te maken hebt met echte liefde begrijp je dat het normaal is om af en toe frictie te hebben en het zo nu en dan niet met elkaar eens te zijn. Het betekent alleen maar dat jullie genoeg om elkaar geven om voor elkaar te vechten en je bent niet bang om je volledig open te stellen en je kwetsbaar op te stellen. Als het echte liefde is zullen er altijd weleens kleine ruzies en discussies ontstaan. Maar jullie weten wel dat dit niet het einde van de relatie betekent. Het betekent slechts dat jullie iets met elkaar op moeten lossen en dat doen jullie ook. Je zal nooit bang zijn dat eerlijk zijn jullie relatie kapot zal maken. Jullie zullen een eenheid vormen en de grootste problemen aan kunnen pakken die op jullie pad komen.

Als je met een verliefdheid te maken hebt zul je snel jaloers en bezitterig worden. Als hij er te lang over doet om op je berichten te antwoorden of hij je helemaal niet heeft gebeld zul je flippen en boos op hem worden. Het zal je echt dwarszitten dat je een paar uur niks van hem hebt gehoord, want je bent er zeker van dat hij bij een ander is of dat hij iets aan het doen is wat hij niet hoort te doen.

Als je te maken hebt met echte liefde zul je een gevoel van rust en vertrouwen ervaren. Je zal niet flippen als hij je niet meteen iets laat weten omdat je hem volledig vertrouwt. Je zal niet in paniek raken als je een halve dag niets van hem hebt vernomen omdat je weet dat hij je meteen zal appen of bellen als hij de kans krijgt. Liefde brengt je vrede, rust en vertrouwen in elkaar. Je valt hem niet om de kleine dingen aan en je laat het niet toe dat je gepieker de overhand krijgt.

Als je je fijn en vredig voelt als hij weg is en hij je niet de hele tijd kan gaan zitten appen is het echte liefde. Een verliefdheid zal ervoor zorgen dat je zomaar boos wordt en dat je je extreem jaloers gedraagt.

Dus is het echte liefde of een verliefdheid?

 

Bron: https://denkpositief.com/