3 Redenen waarom je toch op een tweede date zou moeten gaan

Een van jullie was zenuwachtig

Alleen players en foute types maken een perfecte eerste indruk bij een date en pakken je helemaal in. En waarom? Omdat zij simpelweg al heel veel dates hebben gehad. Soort van veel vlieguren dus en oefening baart natuurlijk kunst. En ik ga er vanuit je geen relatie wilt met een player of een fout type.

Grote kans dus, dat een van jullie of jullie allebei zenuwachtig zijn op de eerste date. Geen ideale situatie dus: twee zenuwachtige mensen die elkaar proberen te leren kennen. De gespannen sfeer zorgt ervoor dat jullie elkaar bijvoorbeeld niet echt lang recht in de ogen aan durven kijken en dit heb je juist nodig om een vonk over te laten springen.

En ook al zou je dat misschien niet verwachten;  succesvolle, of op het oog zelfverzekerde mensen, zijn vaak ook zenuwachtig of zelfs afstandelijk tijdens een eerste date. Of ze praten veel te veel, of hebben het alleen maar over zichzelf of is hij of zij juist veel stiller dan normaal.

Anyway, op een eerste date is niemand echt helemaal op z’n gemak en daardoor niet echt zichzelf en eigenlijk zou je dus sowieso nog vaker moeten afspreken om erachter te komen hoe hij of zij echt is.

De vonk kan ook later overspringen

Misschien heb je dit wel eens meegemaakt? Je kent iemand al een tijdje en pas dan denk je: “Jeetje, jij bent eigenlijk wel heel leuk!” Het gebeurt gewoon niet zo vaak dat je iemand meteen al helemaal geweldig vindt, op een paar love at first sight gevalletjes na natuurlijk. Het is dus helemaal niet gek als je iemand niet meteen erg leuk vindt en je hoeft hem of haar dan echt niet meteen van je lijst met potentiële partners af te strepen. Enne… in een eerste date die gemiddeld twee uurtjes duurt leer je iemand echt nog niet goed kennen.

Mr of Ms Right

Oké, misschien heb je na de tweede date (of de derde of vierde) nog steeds een mwoah-gevoel, maar dan weet je dat tenminste! Je weet nu echt zeker dat het niet meer dan “alleen maar gezellig wordt. ” Je hoeft nu nooit te denken: ‘Wat als hij of zij toch mijn Mr of Ms Right was?’ En dat is ook wel een fijn gevoel!Lees hieronder het interview met Sandra. Haar eerste date met Ronald was helemaal geen succes, maar zij ging toch op tweede date. Inmiddels is zij al drie jaar gelukkig getrouwd met Ronald en hebben zij samen een zoontje van bijna 1,5 jaar.Hoe heb je je partner gevonden?“Via een datingwebsite; ik weet niet meer precies welke. Het was Lexa of Relatieplanet.

”Wist je gelijk dat hij de juiste partner voor jou was?“

Nee, tijdens de eerste date vond ik Ronald terughoudend en afstandelijk. Eigenlijk wilde ik dan ook geen tweede date met hem. Maar ik wilde hem toch een tweede kans geven, omdat onze app-contacten in de week voor onze eerste date zo leuk waren. Tijdens de tweede date gaf Ronald aan, dat hij zich niet zo op z’n gemak voelde tijdens onze eerste date en dat hij daarom wat afstandelijk was om zich een houding te geven.

”Was hij precies het type man waarop je -dacht- te vallen?“

Ja, ik had wel een beeld van het type man, niet alleen uiterlijk maar vooral ook innerlijk en realistisch.

”Wat is je ervaring met online daten?“

Nogal wisselend. Ik heb dates gehad met mannen, die zich anders voordeden of zichzelf niet goed kenden. Die bijvoorbeeld nog issues hadden en nog niet aan een relatie toe waren. Of die alleen maar daten voor de fun en niet serieus waren. Of van die echt foute types, die gewoon een relatie hadden of getrouwd waren. Uiteindelijk ben ik natuurlijk blij dat ik ben gaan daten, omdat ik zo Ronald heb leren kennen.

”Wat was je ergste date?“

Een erg onverzorgde man, die het alleen maar over zichzelf had en erg negatief was. Ik ben er niet trots op, maar ik ben naar het toilet gegaan en toen ontsnapt.

”Wat heb je geleerd van online daten?“

Dat je vooral heel erg jezelf moet blijven en je je niet anders moet voordoen dan je bent. En je moet ook niet denken, dat je de ander kunt veranderen. Denken ik hou van mezelf en iemand moet mij ook zo behandelen.

”Waarom ben je je partner niet offline tegen gekomen?“

Dat is een goede vraag! Ik was hem waarschijnlijk nooit offline tegengekomen, alhoewel hij wel uit dezelfde stad komt.

”Wat vond je niet leuk aan single zijn?“

Vooral het niet kunnen delen van dingen en samen van dingen genieten.

”Heb je nog een tip voor singles, die op zoek zijn naar een relatie?“

Ja, wees realistisch in wat je wilt en doe daar geen concessies in. En wees ook eerlijk wat je zelf de ander te bieden hebt. En ga er niet vanuit dat je de ander kunt veranderen of hem of haar kunt helpen. En zet door en realiseer je dat het tijd kost, voordat je de juiste partner tegenkomt. En wees niet te selectief voor een eerste date, bijvoorbeeld niet alleen iemand met een bepaalde lengte of persé iemand met blond haar of zoiets.