Waarom zijn er meer single vrouwen dan single mannen?

In mijn vak als Personal Matchmaker heb ik de afgelopen jaren honderden vrouwen gesproken. Van vrouwen die zich na een lang huwelijk of lange relatie voor het eerst weer op de ‘datingmarkt’ gaan begeven tot de zogenaamde ‘serial daters’. En allemaal willen ze één ding; die ene, speciale en leuke man ontmoeten en daar gelukkig oud mee worden. En natuurlijk kan ik ze daarbij helpen. Graag zelfs!

Maar er zijn meer hoogopgeleide en slimme en super leuke single vrouwen, dan hoogopgeleide en slimme single mannen. Hoe komt dat eigenlijk?

 

Hieronder de drie belangrijkste redenen.

  1. Veel mannen kunnen/willen niet lang alleen zijn en hebben daarom sneller een nieuwe relatie.
  2. De meeste mannen zijn iets minder kritisch. Zo vinden zij opleiding vaak iets minder belangrijk. Natuurlijk willen ze een slimme vrouw, maar net zo graag willen ze een warme, vrouwelijke en positieve vrouw. En dat staat los van opleiding of beroep.
  3. Vanwege de twee voorgaande punten hebben ze daarom veel meer keus.

 

Conclusie:

  1. Voor vrouwen valt er simpelweg minder te kiezen. De leukste mannen zijn ‘zo weg’.
  2. Vrouwen zijn vaak kritischer op opleidingsniveau en status. Zij willen graag ‘tegen een man opkijken’.
  3. Als die ene, speciale en leuke man wilt vinden, heb je dus enorm veel ‘concurrentie’.

 

Of je nu kiest voor Personal Matchmaking en mij die ene, speciale en leuke man laat vinden of je liever zelf gaat zoeken, als je weet hoe de ‘datingmarkt’ in elkaar zit heb je al een grote voorsprong.

 

Want ik gun iedere vrouw een mooie relatie en een liefdevol leven. Ook al heb je alles nog zo goed voor elkaar, het leven met een partner maakt het nog mooier en gelukkig. Mensen zijn nou eenmaal niet gemaakt om alleen te zijn.