De spirituele man

Veel vrouwen die ik spreek hebben interesse in spiritualiteit. Persoonlijk interesseert het mij ook. Ik ben zelfs een paar keer naar Liesbeth van Dijk, spiritueel coach en medium, geweest. Wie wil er nou niet weten wat de toekomst gaat brengen? Zij heeft trouwens ook best veel mannen als cliënt. Die willen dan vaak meer weten over hun zakelijke toekomst. Binnenkort interview ik haar en zal ik het interview in de Love community plaatsen. Helaas is de Love community alleen voor dames.

Ik kan mij dan ook voorstellen dat spirituele interesse een ‘eis’ is voor de nieuwe man in je leven. Want hoe leuk zou het zijn als jullie die interesse delen? Maar toch raad ik je dat af om als ‘eis’ te hanteren. Ik merk namelijk dat veel mannen het toch maar zweverig vinden en het kan afschrikken. Wellicht dat na verloop van tijd (na een jaar ofzo?) je nieuwe partner het toch wel een klein beetje interessant vindt, maar zeker in het begin moet je hem daar niet mee lastig vallen. Beter is dan om met vriendinnen die interesse te delen.

Bovendien kan er aan de spiritueel geïnteresseerde man ook een serieus nadeel kleven. Monogamie vindt hij vaak niet passen bij zijn levensstijl. En vindt een claim op elkaar leggen een daad van het ego. Liefde betekent elkaar vrijlaten. Hij heeft het over ‘energetisch samenzijn’ als hij seks bedoelt. En onder het mom van ‘ego gedreven afhankelijkheid’ wijst hij iedere aanspraak op zijn tijd, liefde en aandacht af. Zijn vrijblijvende affaires noemt hij vaak ‘spirituele liefdesrelaties’. Van liefde is er immers genoeg, dat moet je niet willen begrenzen want dat beperkt je innerlijke groet.

Sorry, maar ik heb helemaal niets met dat soort mannen en vind het gewoon players. Die geen commitment willen geven en waar je met een grote boog omheen moet lopen. Tenzij je natuurlijk zelf bewust kiest voor bijvoorbeeld een open relatie en jij daar gelukkig mee bent.