Twijfel over een vervolgdate?

Het kan echt lastig zijn om te bepalen of je nog op een tweede date moet gaan. Was het best gezellig, maar je had het idee dat hij de hele tijd over zichzelf aan het praten was?

Onze Personal Matchmakers helpen je graag verder! Als je deze zes signalen herkent kun je beter niet op die tweede date gaan.

 Als je twijfelt, maar je wel de onderstaande zes signalen herkent is het beter om die date af te zeggen.

 

  1. Je voelt je oncomfortabel

Zeker bij een eerste date kun je je ongemakkelijk voelen door meerdere dingen, de manier waarop hij naar je kijkt of hoe hij praat. Het kunnen natuurlijk zenuwen zijn maar het is echt belangrijk dat je je fijn voelt bij iemand en je moet je nooit oncomfortabel voelen bij je (eerste) date.

 

  1. Praten voelde als verplichting

Hoe vervelend ongemakkelijke stiltes ook zijn, vooral op een eerste date is het heel normaal als dit soms voorkomt. Maar voelde je je continu verplicht om iets te zeggen? Dat is geen goed teken..

 

  1. Hij is onbeleefd naar anderen

Dit zegt echt heel veel over iemand. Is hij onbeleefd of zelfs onbeschoft naar de serveerster en jij schaamt je voor hem. Met zo’n iemand wil jij niet samenzijn. Niet meer mee afspreken, dat is duidelijk!

 

  1. Je beschrijft je date als ‘best oké’

Je bent op date geweest en je beste vriendin vraagt hoe het was. Was jouw antwoord ‘best oké’ dan is dat geen goed teken. Je wilt natuurlijk niet een relatie opbouwen met iemand die je ‘best oké’ vindt. Dat kan natuurlijk groeien maar het is niet het beste begin.

 

  1. Hij vraagt niks aan je

We weten dat veel mensen graag over zichzelf praten, maar je gaat op een date om elkaar te leren kennen. Als hij niks aan jou vraagt, maar het alleen maar over zichzelf heeft, blijft hij dit zeker vaker doen. Als hij je ook nog in de rede valt als jij even het woord hebt, weet je het zeker. Geen tijd meer aan besteden.

 

  1. Denigrerend woordgebruik

Het neemt nauw hoe iemand over andere mensen praat. Daaruit kun je veel aflezen. Passen jullie bij elkaar qua normen en waarden? Bij een goede match is daar geen twijfel over. Merk je dat zijn woordkeus vervelend aanvoelt? Praat hij denigrerend over zijn vorige relaties of andere mensen? Een heel duidelijk signaal om niet nog een keer af te spreken!