Top 5 teleurstellingen bij relaties via online dating

Het is de normaalste zaak van de wereld en al lang uit de taboesfeer: je nieuwe liefde via online dating ontmoeten. En relatief makkelijk als je er goed uitziet en zakelijk succesvol bent. Toch zijn veel relaties helaas geen lang leven beschoren. Niet zo gek als je weet dat de kans op een perfecte match die online tot stand is gekomen kleiner dan 10% is. Komt nog bij dat dating apps zoals Tinder er belang bij hebben bij het niet slagen van een match.

Hieronder de top 5 teleurstellingen bij relaties via online dating.

1. Karakters verschillen te veel

Wat in eerste instantie de perfecte match leek, blijkt in de praktijk toch niet zo te zijn. Jullie karakters passen niet goed bij elkaar. In het begin vond je bijvoorbeeld die relaxte houding van je nieuwe liefde super aantrekkelijk, maar nu erger je je groen en geel aan die laksheid. Jij bent zelf bijvoorbeeld iemand die het gezellig vindt om vrienden uit te nodigen terwijl jouw partner liever alleen met jou is. Of ben jij zelf heel sportief, terwijl jouw lief liever avonden op de bank aan het Netflixen is?

2. Rebound

Oeps… een pijnlijke ontdekking. De eerste periode hadden jullie alleen maar oog voor elkaar en brachten jullie veel tijd samen door. Totdat de ex van jouw nieuwe liefde steeds vaker voorbij komt. En blijkt dat je nieuwe partner (emotioneel) nog niet helemaal los is van zijn of haar ex.

3. Financiële situatie verschilt teveel

In het begin maakte het jou niets uit dat jouw nieuwe liefde het financieel minder goed voor elkaar had dan jij. De liefde overwint tenslotte alles! Toch begin je het steeds minder prettig te vinden dat jij altijd je portemonnee moet trekken. En al helemaal als jouw lief het normaal begint te vinden dat jij een lopende bankautomaat bent.

4. Aantrekken en afstoten

Om gek van te worden! Telkens als je denkt dat je super gelukkig bent met je nieuwe partner, volgt een periode van (emotionele) onbereikbaarheid. Berichtjes worden niet beantwoord, de telefoon wordt niet opgenomen en hij of zij heeft het te druk met werk, sport, vrienden en neemt afstand en sluit zich af. Net als jij het wil opgeven, wordt het weer als vanouds. Totdat de volgende periode van (emotionele) onbereikbaarheid aanbreekt. Jouw nieuwe liefde is niet in staat zich emotioneel te binden.

5. Friends with benefits

Jullie hebben het leuk, maar van een echte relatie is geen echt sprake.  Friends with benefits is een betere benaming. Je partner heeft geen interesse in jouw vrienden of familie. Jullie maken ook geen plannen voor de toekomst. Terwijl jij er echt voor wilt gaan, geldt dat niet voor je nieuwe liefde.

 

Wil je graag een duurzame relatie met een partner die er net zo inzit als jij? En die echt bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan over Personal Matchmaking met Alexia Robbemont, de nummer 1 Personal Matchmaker.