Na hoeveel dates ben je exclusief?

Bij partner search hoort natuurlijk dat je ‘’op date’’ gaat. Na een paar dates kan het twee kanten opgaan: het wordt serieus, of het wordt niks. Op een gegeven moment wil je weten of je exclusief bent voor elkaar. Dat je zeker weet dat je niet meer met iemand anders op date wilt.

Onze Personal Matchmakers beantwoorden graag de vraag; Wanneer of na hoeveel dates ben je exclusief?

 Ongeschreven regel

Na hoeveel dates ben je exclusief? Het is een vraag die ieder aankomend stel met elkaar zal moeten beantwoorden. Het gaat om gevoel en dat maakt het lastig, maar het is toch iets waar je op een gegeven moment antwoord op wilt. Wat je hoopt of denkt maar nog niet hebt uitgesproken.

 

Het begin

Vaak zijn eerste dates best spannend. Je trekt een passende outfit aan, bent optimistisch en hebt zin om je zorgvuldig gematchte date te zien. Bij een tweede date is het misschien zelfs nog spannender. Want je vindt elkaar al leuk en je hoopt natuurlijk dat het ook de tweede keer weer leuk zal zijn. Daar komt nog bij dat het misschien wel een date wordt die eindigt met een zoen. Als er een derde of vierde date volgt voel je je misschien al weer wat meer op je gemak. Maar dan volgt er een nieuwe vraag.

 

Van vaste date…

Je leert iemand beter kennen als je op een aantal dates gaat op verschillende locaties en met verschillende invullingen. Het is goed om een dinerdate eens af te wisselen met een wandeldate of een culturele date. Je krijgt dan een beter beeld of je eventueel bij elkaar past of niet. Ook kom je erachter of het bij die eerste dates blijft of dat je voorzichtig kan spreken van een beginnende relatie. Daarom zijn de eerste drie dates erg belangrijk. Als je op een vierde date gaat met elkaar kun je gerust zeggen dat jullie écht aan het daten zijn.

 

…naar exclusieve date

Na een vierde of vijfde date ontstaat vaak de behoefte om te weten waar je aan toe bent. Want oneindig met elkaar blijven daten lijkt misschien leuk, maar zonder commitment leidt dit niet tot een relatie. Daar zul je toch een keer met elkaar over moeten praten om ervoor te zorgen dat jullie hier hetzelfde over denken. Met elkaar daten en exclusief zijn, zijn echt twee verschillende dingen.

 

Voorstellen aan vrienden

Na hoeveel dates ben je exclusief? Dat bepalen jullie natuurlijk zelf maar als je op een gegeven moment de behoefte voelt om elkaar te willen voorstellen aan vrienden, kennissen of zakenrelaties dan spreek je toch echt wel van een exclusieve relatie.