Heb je een partner nodig om gelukkig te zijn?

Het antwoord daarop is niet eenvoudig met een ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden. Als Personal Matchmaker spreek ik dagelijks singles die op zoek zijn naar een partner. En mijn geluk kan niet op als ik weer een cliënt succesvol heb gematcht. Je zou dus denken dat ik op de vraag of je een partner nodig hebt om gelukkig te zijn, volmondig ‘ja’ zou zeggen.

 

Maar als ik kijk naar de cliënten die succesvol zijn gematcht vallen mij een paar dingen op. Ze zijn stabiel, hebben zelfvertrouwen, zijn dankbaar en blij met hun leven (zonder partner), zorgen goed voor zichzelf, zijn niet veroordelend, hebben een eigen leven, hebben hun (relatie)verleden goed verwerkt, doen leuke dingen met vrienden, vriendinnen of familie, kunnen zich kwetsbaar opstellen en zijn financieel onafhankelijk. Ze hebben alles goed voor elkaar en missen alleen een partner. Maar in de basis zijn ze al heel gelukkig. En zijn daardoor emotioneel onafhankelijk van een partner.

 

Een nieuwe partner is dan een hele mooie toevoeging die ze nóg gelukkiger maakt. Je moet dus al gelukkig zijn om met een partner nog gelukkiger te worden. Als je voor jouw eigen geluk je afhankelijk maakt van een partner, kan het alleen maar tegenvallen. Ik realiseer mij heel goed dat het worden van ‘emotioneel onafhankelijk’ een hele opgave kan zijn. Ik start binnenkort een community om je daarmee te gaan helpen. Want ik gun iedereen een mooi en gelukkig leven! Met uiteindelijk een partner natuurlijk ????.