Eindelijk weer verliefd!

Voor veel van mijn cliënten is het (te) lang geleden dat ze verliefd zijn geweest. En verliefd zijn is heerlijk! Als ik hoor dat ze dan eindelijk weer verliefd zijn, maakt mijn hart ook een sprongetje ????. Niets is fijner dan twee mensen gelukkig maken.

Nachten wakker liggen en bijna niet kunnen eten: verliefd zijn doet gekke dingen met je. Hieronder de 7 belangrijkste kenmerken van verliefdheid.

  1. Je hebt super veel energie. Daardoor ben je veel actiever dan normaal, in sommige gevallen zelfs hyperactief. Je hebt energie voor tien en ziet alles ook stukken positiever in. Want van verliefd zijn word je blij en ben je dus de hele dag in een uitzonderlijk goed humeur. Dat kan betekenen dat je veel en vaak zingt, terwijl je dat normaal gesproken niet of nauwelijks doet. Daarnaast ben je veel meer aan het lachen. Het leven is gewoon een stuk leuker als je verliefd bent!
  2. Als je verliefd bent maakt je lichaam een aantal hormonen aan. Deze hormonen, zoals adrenaline, dopamine en endorfine, zorgen voor een extra goed gevoel. Het zorgt ervoor dat je positief bent en dat je je gelukkig voelt. Daarnaast barst je van de energie. Fijn toch?Het enige jammere is dat je lichaam dit niet jarenlang blijft aanmaken. Na ongeveer drie jaar stopt je lichaam met het aanmaken van deze love hormones.
  3. Aan de andere kant zorgt verliefdheid ervoor dat je minder eetlust hebt. Waar je normaal gesproken altijd wel wat kan eten, krijg je nu zowat geen hap door je keel. De stof amfetamine heeft hier iets mee te maken en onderdrukt het hongergevoel.
  4. Je wangen worden rood, je krijgt klamme handjes en je hart gaat sneller kloppen.Je hebt vast weleens gemerkt dat je voor een date je handen klam voelt worden en je hartslag wel erg snel tekeer gaat. Dit komt niet alleen doordat je nerveus bent, maar ook omdat adrenaline en noradrenaline worden gestimuleerd.
  5. Verliefd zijn kan je superpowersgeven. Weliswaar met mate. Ooit gehoord van het verhaal van de moeder die een auto optilde om haar baby te redden? Niet alleen ouders hebben deze superkracht, je kunt het zelf ook ervaren als je enorm verliefd op iemand bent.
  6. Je stem klinkt hoger. Wanneer een vrouw praat met iemand waar ze zich aangetrokken tot voelt, wordt haar stem automatisch hoger en vrouwelijker. Helemaal niet gek dus als je stem net iets anders klinkt met je partner in de buurt.
  7. Je kunt minder goed slapen.Doordat je in een staat van euforie zit, heb je veel meer energie en is het moeilijker om in slaap te komen. Als je continu aan diegene blijft denken, kan het zelfs invloed hebben op hoe gefocust je bent gedurende de dag.