Daten vol zelfvertrouwen – Fake it or make it!

 

7 tips om je zelfvertrouwen bij het daten te vergroten.

Wist je dat zelfvertrouwen het meest aantrekkelijk gevonden worden bij daten? Iemand die zelfverzekerd is (of zo overkomt) wordt heel aantrekkelijk gevonden door de ander.

En nu hoor ik je al denken: ja, maar bij het daten voel ik mij helemaal niet zo zeker! Help…. Wat nu?

Goed nieuws; met een paar handige tips kun je én makkelijk je zelfvertrouwen vergroten én ook je zelfvertrouwen faken. Fake it or make it dus.

En bijna niemand heeft van nature een enorme berg zelfvertrouwen. Mensen waarvan je denkt dat ze beschikken over veel zelfvertrouwen, geven vaak toe dat dit helemaal niet zo is. Alleen hebben zij de kunst van faken al onder de knie ????.

 

Hieronder 7 tips om je zelfvertrouwen te vergroten:

  1. Oogcontact

Maak oogcontact met de ander. Door de ander goed aan te kijken vergroot je onmiddellijk jullie band en is kans groot dat jullie elkaar aantrekkelijk vinden. Best eng? Begin te oefenen met mensen op straat, in de lift, in de supermarkt, etc.

  1. Houding

Om over te komen als iemand met veel zelfvertrouwen is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt. En dat gaat als volgt, voeten ter hoogte van je schouders, schouders naar achteren, borst naar voren, rug recht en kin omhoog. Oefenen voor de spiegel helpt!

  1. Stem

Je stem is van je belangrijkste ‘wapens’ om zelfverzekerd over te komen. Als je je stem goed gebruikt, kun je veel sterker, energieker en sensueler overkomen. Praat rustig en niet te snel, want dat komt onzeker over. En praat luid en duidelijk met een goede intonatie. Je kan het!

  1. Kleding

Durf je te laten zien! En het gaat niet om je maat maar om je vorm. Je hoeft echt niet super slank te zijn om er leuk uit te zien. Uit een onderzoek uit 2014 blijkt dat vrouwen vooral zelfverzekerd worden door het dragen van hoge hakken, een little black dress en een luxe parfum. Voor mannen is dit vooral een net geschoren gezicht, een mooi pak en een lekker ruikende aftershave. En wees vooral ook niet bang voor het dragen van een felle kleur. Dan val je des te meer op!

 

  1. Compliment

Iemand een compliment geven is een van de leukste dingen die je kunt doen. Er zijn talloze onderzoeken geweest naar de effecten van complimenten geven. Mensen die complimenten geven worden aardiger, slimmer en zelfverzekerder gevonden. Tip: geef een onbekende die je op straat tegenkomt eens een compliment. Je zult verrast zijn van de positieve reactie.

  1. Sport
    Zorgt sporten echt voor meer zelfvertrouwen? Absoluut! Je gaat beter in je vel zitten (letterlijk en figuurlijk) wat goed is voor je algehele stemming en je zelfvertrouwen. Door het sporten komt er endorfine, serotonine en dopamine in je lichaam vrij, die zorgen voor een gelukkig gevoel. Gewoon doen dus ????.

 

  1. Innerlijke criticus

Stop met luisteren naar je innerlijke criticus. En vergelijk je nooit meer met anderen. Jij bent uniek en met niemand te vergelijken. Realiseer je dat niemand perfect is. En wat doet het jou als dierbaren hun kwetsbaarheid en imperfectie met je delen? Kijk eens of je regelmatig stil kunt staan bij wat goed gaat, waar je tevreden mee bent, waar je trots op bent.