5 fouten bij daten waardoor een vrouw denkt dat jij de verkeerde intenties hebt

Maak je wel eens onbedoeld een verkeerde indruk tijdens het daten? Het overkomt ons allemaal. Omdat niemand gedachten kan lezen, kunnen woorden of acties soms verkeerd worden begrepen. Ontdek hier vijf veelvoorkomende fouten die een verkeerde indruk van je intenties kunnen geven.

Hoe geef je de verkeerde intenties?

In de enerverende wereld van het moderne daten, wat veelal online of via datingapps plaatsvindt, kan het nog wel eens lastig zijn om achter iemands echte intenties te komen. Zo hebben de meeste vrouwen, en soms ook mannen, al vaak te maken gehad met mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. Vrouwen lijken daardoor dus ook getraind in het lezen en analyseren van tekst, ook wanneer deze er helemaal niet is of zo bedoeld is. En dat kan dus nog wel eens tot wat moeilijkheden zorgen. Daarom is het cruciaal om te weten hoe je je duidelijk en oprecht kunt gedragen en communiceren tijdens het daten om zo geen verkeerde indruk van je intenties op te wekken.

1. Overmatig complimenten geven over haar uiterlijk

Vrouwen hebben laten weten dat een veelvoorkomende valkuil het overmatig complimenteren van het uiterlijk is, zeker als dit in de beginfase van daten gebeurt. Terwijl het waarderen van fysieke aantrekkelijkheid natuurlijk belangrijk is, kan het herhaaldelijk benadrukken ervan de indruk wekken dat de interesse puur gebaseerd is op fysieke aantrekking. En de meeste mensen vinden het ook belangrijk om een connectie op te bouwen op een dieper level. Het is dan ook essentieel om een gebalanceerde benadering te behouden, waarbij aandacht wordt besteed aan zowel innerlijke als uiterlijke kwaliteiten.

2. Te veel de nadruk leggen op fysieke intimiteit

Een andere valkuil is te vroeg beginnen en blijven benadrukken van fysieke intimiteit. Aantrekkingskracht is belangrijk voor een relatie en fysieke intimiteit speelt ook een grote rol. Toch kan een overmatige focus op de fysieke aspecten, zeker in de beginfase van de relatie, signaleren dat er weinig interesse is in het opbouwen van een diepere emotionele connectie. Je kunt daarom dus beter de tijd nemen en juist investeren in het leren kennen van elkaar op verschillende niveaus voor je over het fysieke element begint.

3. Geen moeite steken in het écht op date vragen

Als je aan het daten bent, ga je als het goed is ook met elkaar afspreken. Althans, het woord daten impliceert ook al dat jullie op date zullen gaan. Toch komt het volgens de vrouwen nog vaak voor dat plannen voor een concrete date wordt vermeden in de gesprekken. Deze veelgemaakte fout kan twijfels oproepen over de oprechtheid van je intenties en geeft dus een verkeerd beeld. Het uitstellen van het initiëren van fysieke ontmoetingen kan de indruk wekken dat er geen serieuze interesse is. Een duidelijke stap in de richting van het plannen van een date toont daarentegen initiatief en commitment, dus wees je hiervan bewust en zorg dat je toch een stap zet in het plannen van een échte date.

4. Van tevoren alles al over haar opgezocht hebben op internet

Interesse is goed en fijn; maar een soort digitaal rechercheonderzoek van tevoren niet. Een subtiele, maar belangrijke fout is het te vroeg alles online over haar opzoeken in plaats van een meer directe vorm van communicatie. Het kan zijn dat je natuurlijk gewoon meer van haar wilt zien. Iemands LinkedIn profiel of Instagram account kan dan een goede eerste indruk geven van wie ze is en hoe ze eruitziet. Toch is dat niet handig want het kan misinterpretaties veroorzaken, waarbij sommige vrouwen vermoeden dat er verborgen motieven zijn. Zo kan het bijvoorbeeld de indruk geven dat je alleen gefocust bent op haar carrière of uiterlijk en verder niet geïnteresseerd bent in een echte connectie. Het is slimmer om de focus te leggen op persoonlijke gesprekken, waar echte verbindingen kunnen ontstaan. Je sociale media uitwisselen kan natuurlijk altijd nog.

5. Gebrek aan consistentie in je gedrag en vage communicatie

Een ander aspect die vrouwen veelal noemen, is het gebrek aan consistentie in daden en woorden en vage communicatie. Als je veel wisselend gedrag laat zien, kan dit twijfels zaaien over de oprechtheid van intenties. Duidelijkheid en openheid zijn essentieel bij het bouwen van vertrouwen. Het vermijden van vage uitspraken en het communiceren van concrete verlangens en intenties voorkomt verwarring en versterkt de basis voor een oprechte verbinding. Wees daarom helder en duidelijk, maar niet te direct, anders kun je haar per ongeluk ook nog afschrikken. Het vinden van een goede balans is hierin ook key.

Zo is het bijvoorbeeld niet meer duidelijk wat je nou écht wilt als je het één zegt, maar het ander doet. Dit komt ook gevaarlijk dichtbij liegen of een bepaalde schijn ophouden. Beide aspecten die niet echt vertrouwen opbouwen of een goede indruk geven. Hou het daarom bij consistente signalen van interesse die afgestemd zijn op de woorden die worden uitgesproken. Zo bouw je vertrouwen op en verzeker je vrouwen van de oprechtheid van jouw bedoelingen.