3 tips om je kledingstijl te verrijken. Ook op date!

Mensen wat hou ik van stoffen. Als dochter van een coupeuse en couture fan kan ik daar helemaal blij van worden. Ik zie het zo voor me Parijs, bij Montmartre naar links en dan de stoffenwinkel om texturen te voelen. Zacht, pailletten, geborduurd… Zo fijn.

Textuur is mijn favoriet in stijl. Het geeft zoveel rijkheid en diepte aan een outfit zonder dat je heel veel kleur hoeft te dragen. De stof spreekt als het ware voor zich.

Als je textuur opzoekt in het woordenboek vind je “Textuur: zichtbare en voelbare aard van de oppervlakte, van een materiaal”.

Nu denk je waarschijnlijk hoe kan ik dan mijn outfit daar mee verrijken?

In mijn ervaring als imageconsultant heb ik gezien in fotoshoots, op catwalks en bij de personal styling van klanten wat textuur kan betekenen voor de drager en wat je ermee kunt communiceren.

Er wordt alleen bar weinig gebruik gemaakt van dit principe heb ik door de jaren heen gezien. En dat is een gemiste kans. Zowel mannelijk als vrouwelijk. Want wie wil nu niet zijn charisma en aantrekkingskracht vergroten? Dat kan simpelweg door structuur in je outfit te creëren ofwel het combineren van mooie stoffen.

Tip 1: Combineer 3 verschillende materialen in een outfit. Dat versterkt enorm de rijkheid in je uitstraling ofwel status en overtuigingskracht. Denk aan wol, leer, linnen katoen, zijden, viscose, cupro, lyocell, cashmere etc. Kies zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen.

Tip 2: Een outfit in ton sur ton geeft een enorm stijlvol en luxe karakter. Fantastisch voor een lunch, citytrip of bijzonder avondje uit. Kies dan in plaats van zwart of blauw de lichte variant een keer. Wol wit, ivoorwit of creme natureltinten in groen en grijzen zijn een welkome afwisseling met de geijkte blauw en zwart. Het geeft een rijk karakter en zachtheid weer. En voor de “daredevils” kies eens een keer een variant in een fellere kleur als dat bij je past! Het zal je verbazen, wat dat met je zichtbaarheid doet. DURF.

Tip 3: Ken jezelfWeet wat je sterke eigenschappen zijn tailormade technisch, dat scheelt optisch een paar kilo. Zorg dat de pasvorm dus uitstekend is.

Dat gedeelte is dan getackled en voel je je comfortabel en zelfverzekerd. Dan kan je je heerlijk richten op het gesprek en de ander leren kennen.  Laat je kleding vermaken bij de coupeur. Denk aan lengtes van broeken en rokken, maar ook je taille. Teveel stof zorg juist voor meer volume op plaatsen die je wellicht niet wilt😉

Voor heren met een buikje geldt dat zeker. De overhemden worden vaak groter gekocht voor de buik waardoor er veel stof ontstaat bij de armen. Dat kan je eenvoudig laten vermaken, waardoor er een slankere pasvorm ontstaat.

Niemand is standaard. Iedereen is uniek. Dus zorg voor een super pasvorm voor jou!

Veel plezier en denk eraan plezier hebben en je goed voelen is onwijs aantrekkelijk!

 

Dit blog is geschreven door Yvonne van den Berg, Styliste en Image Consultant.