Online dating: hoe zit het met jouw online aantrekkingskracht?

Zit je al maanden op datingsites of -apps en krijg je nauwelijks reacties?

Lexa, Relatieplanet, Parship, E-matching, Tinder, happn… Misschien heb je deze bijna allemaal al geprobeerd? En in het begin heb je er vast veel tijd en energie in gestoken en veel berichten verstuurd. Heerlijk zoveel keus! Die prins op het witte paard zag je in je fantasie al verschijnen. Maar hoe vaak je ook naar je inbox op je telefoon of op je laptop keek, de reacties bleven uit. Wel kreeg je af en toe een reactie binnen, maar bij het zien van de desbetreffende profielen en foto’s dacht je ‘ècht niet’!

Langzamerhand begin je de moed te verliezen en heb je geen idee hoe je een leuke date kan scoren. Pijnlijk en niet goed voor je zelfvertrouwen. En ondertussen lijken al je vriendinnen gelukkig getrouwd te zijn of zijn ze erg happy met hun samenwonende partner.

Hoe kan het dat je zelf zo weinig reacties krijgt, terwijl er toch zo heel veel mannen ook online op zoek zijn? Waarschijnlijk ligt het aan je online aantrekkingskracht. Uit onderzoek is gebleken dat 10% bijna 90% van alle reacties krijgt. Hun mailboxen zitten overvol en tijd om iedereen een berichtje terug te sturen is er niet. En deze 10% heeft de grootste online aantrekkingskracht. Vergelijk het maar met een winkel; als je daar doorheen loopt kijk je ook naar de leukste jurkjes, schoenen, handtassen of wat dan ook. En die gaan met jou de winkel uit.

Het ‘geheim’ van veel reacties ligt dus aan de mate van je online aantrekkingskracht. En ja, dan is uiterlijk en leuke en goede foto’s een heel belangrijke factor. Want zeg eens eerlijk, jij selecteert toch ook in eerste instantie op een leuke foto? En daarna lees je pas de profieltekst? En natuurlijk: echte schoonheid zit van binnen, maar dan moeten ze jou wel eerst leren kennen. Natuurlijk spelen er ook nog andere zaken mee, zoals je leeftijd, je baan, je hobby’s en natuurlijk je profieltekst. Is die wel uitnodigend en interessant genoeg?

Pfff… het lijkt wel op solliciteren naar die droombaan! Ja, daar heb je een punt. Zo zou het toch niet moeten gaan als het over de liefde gaat? Je hebt helemaal gelijk alleen is de realiteit helaas anders. Maar hoe groter jouw online aantrekkingskracht is, hoe groter de kans is op een leuke date. En dan kun je ook je echte persoonlijkheid en je innerlijke schoonheid laten zien.

Mag ik je helpen om meer dates te krijgen? Kom naar de workshop succesvol online daten of maak snel een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor de eerste stap naar een gelukkige relatie.