Onderzoeker beweert: praten over je ex tijdens een eerste date = prima.

De meningen zijn erover verdeeld: moet je nu wel of niet over je ex praten tijdens je eerste date? Want laten we eerlijk zijn; niemand zit te wachten op ellenlange verhalen over je ex en al helemaal niet als het heel negatief is.

Maar toch komt die vraag over je laatste relatie bijna altijd wel naar voren tijdens een eerste date. En wat moet je dan zeggen? Het is een beetje te vergelijken met de reden waarom je vertrokken bent bij je laatste werkgever. Ook hier ga je niet de vuile was buiten hangen, gewoon omdat dit niet handig is en je positief over wilt komen. Dus al was je manager nog zo’n enorme hufter, dit houd je voor je tijdens een sollicitatiegesprek.

Dus…. praten over je ex tijdens een eerste date is prima. Houd het alleen kort en positief of op z’n minst neutraal. Als je bijvoorbeeld vertelt dat je jullie uit elkaar gegroeid zijn is daar niets mis mee. Of als je vertelt dat jullie niet meer hetzelfde in het leven stonden of meer als broer en zus met elkaar omgingen, klinkt dat ook prima. En gebruik je vriendinnen om lekker te klagen over je ex.

Lees hier ook meer over in het interview met Elle van Psychologe Susan Krauss Whitbourne:

https://www.manners.nl/exen-vermijden-eerste-date/