Dit is het perfecte leeftijdsverschil

Leeftijd is slechts een gemoedstoestand. Je bent zo jong als je je voelt. Toch? Leeftijd is ook maar een getal en liefde heeft met de persoon te maken, niet met leeftijd. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar….. een onderzoek van de Emory University in Atlanta denkt hier dus héél anders over. Zij hebben namelijk ontdekt dat er een ‘ideaal leeftijdsverschil’ is, wat erop wijst dat jij en je lief langer bij elkaar kunnen blijven dan andere stellen.

Misschien verbaast het je niets, maar de onderzoekers ontdekten dat hoe groter het leeftijdsverschil is, hoe groter de kans ook dat jij en je liefde niet samen oud zullen worden. Ze onderzochten 3.000 stellen met verschillende leeftijden en hierbij keken ze naar bepaalde patronen en levensfases in relaties.

En wat is dan het perfecte leeftijdsverschil? Eén jaar. Ja, de onderzoekers denken dat dit het perfecte leeftijdsverschil is en deze stellen hebben (als de rest goed zit tenminste, lijkt mij) maar 3% kans om uit elkaar te gaan.

En dan nu nog even een deprimerend lijst, want de onderzoekers hebben ook even bij ieder leeftijdsverschil gekeken hoeveel kans je hebt om uit elkaar te gaan – in vergelijking met stellen die dus maar één jaar van elkaar verschillen. Komt tie:

Een verschil van 5 jaar: 18% meer kans op een break-up.

Een verschil van 10 jaar: 29% meer kans op een break-up.

Een verschil van 20 jaar = 95% kans op een break-up.

De reden

Waarom dit zo is, is eigenlijk best wel logisch. Mensen met grotere leeftijdsverschillen, willen andere dingen in het leven. Ze hebben andere normen en waarden en ze zien de wereld vaak anders. Maar uiteindelijk is dit natuurlijk maar een onderzoek.

De cougar en de toyboy

Toch zie je vaak ook vrouwen met een veel jongere vriend waar de vonken er vanaf spatten. Hoe zit het daar dan mee? Meestal gaat het dan om vrouwen boven de 40 die een lange relatie achter de rug hebben. Voor hen betekent het zoeken van een jongere vriend de vrije acceptatie van hun wensen en hun seksualiteit. En ook al is het dan niet waarschijnlijk ze samen oud zullen worden, genieten deze vrouwen er wel heerlijk van! En groot gelijk hebben ze.

Dus……

Lieve, lieve, lieve dames. Als jouw lief of date een behoorlijk leeftijdsverschil hebben, ga er dan gewoon voor!