5 tips voor een duurzame relatie!

De liefde, we houden ons er allemaal mee bezig. Waarom werkt de ene relatie nu wel en de andere niet? Het blijft een onuitputtelijke bron van gespreksstof. Vanuit eigen ervaring en opgedane kennis in mijn vakgebied deel ik graag vijf inzichten met je!

 

1. Geen haast!

Lange tijd dacht je dat het je nooit meer ging overkomen: je bent verliefd. Je kunt je amper voorstellen dat diegene slechte eigenschappen heeft. Samenwonen klinkt als de fantasie die eindelijk werkelijkheid wordt. Je omgeving adviseert je te wachten, maar wat weten zij ervan? Nou, misschien meer dan je denkt. Het eerste jaar afspreken en je kunnen terugtrekken in je eigen huis biedt een hogere slagingskans op de lange termijn. Bovendien houdt het de spanning van elkaar leren kennen langer in stand.

Ga eerst lekker lang op vakantie samen!

 

2. Ga samenwonen om de juiste reden!
Buiten het feit dat het verstandiger en spannender is om het eerste jaar even de kat uit de boom te kijken, is het ook de vraag waarom je wilt samenwonen. Denk je dat het eenzame gevoel, dat nu nog wel eens de kop opsteekt in de weekenden, verdwijnt zodra je samenwoont? Als hij of zij een weekend weggaat, zit je met hetzelfde gevoel. Zorg dat je weet wat je fijn vindt om te doen als je alleen bent. Alleen naar de film? Een serie kijken die je partner niet wil zien? Ook het delen van de financiƫn is een prettig idee, maar ook hiervoor geldt: laat dit niet de hoofdreden zijn. Uit elkaar gaan geeft alsnog rompslomp.

 

3. Zorg dat je elkaar op meerdere gebieden kent

Hij weet niets van geschiedenis, blijkt bij een pubquiz. Zij komt altijd te laat. Hij is een gestreste reiziger en wil vijf uur voor vertrek op Schiphol zijn. Zij wil een mountainbike huren nadat jullie net een berg hebben beklommen. Zorg dat je elkaar in verschillende omstandigheden hebt meegemaakt. Probeer lastige zaken als ergernissen of spannende onderwerpen niet onder het tapijt te schuiven omdat het fysiek zo goed klikt. Hoe meer je bespreekbaar maakt (let wel: pick your battles), hoe steviger jullie band, hoe leuker het wordt.

 

4. Probeer geen onrealistische verwachtingen te hebben

Samenwonen is niet hetzelfde als samen op vakantie gaan. Het is een snelkookpan waarin je kanten van iemand ziet die je misschien niet op de Malediven zag, toen er voor jullie werd gezorgd. Thuis moet er gekookt, gewassen, gestreken worden, er zijn klusjes die wachten, er moet over geld gesproken worden. Er is woede over een ex, verdriet over familieperikelen. Kortom: er is in het begin een hoop om over te bakkeleien. Laat je niet uit het veld slaan. Spreek zo nu en dan afzonderlijk af met vrienden, lucht je hart, lach erom, en ontdek dat zij het ook hebben doorstaan.

 

5. Zorg dat persoonlijke issues zijn opgelost

Iedereen heeft minder leuke eigenschappen, maar is de ander bijvoorbeeld extreem jaloers of opvliegend? En is het een terugkerend iets waar je last van hebt? Zorg dan dat jullie hiermee aan de slag gaan voordat jullie besluiten om verder te gaan. De invloed die je op je partner hebt, wordt beduidend minder als jullie samenwonen of getrouwd zijn.

 

Heb je weinig tijd door je werk? Of wil je een keer dat iemand een frisse blik werpt op je liefdesleven? De liefdesmakelaar helpt je graag met het vinden van een match die bij jou past! Gelijk een afspraak maken? Klik op de link: https://www.qualitypartnersearch.com/contact/

We wensen je heel veel datingplezier!